שיפור התזונה ברשת מלונות פתאל

לראשונה בישראל: רשת פתאל, מתגייסת לשיפור התזונה של אורחיה במהלך החופשה
 
פירוט קלוריות בתפריטים, מזנון בריאות בחדרי האוכל, ציון יתרונות בריאותיים של המנות, ועוד
 
מזנוני בריאות המדגישים יתרונות בריאותיים - בארוחות הבוקר
בכל ארוחה יוצבו החל מהחודש בחדרי האוכל של המלונות , בנוסף לקיים - פינות בריאות נפרדות אשר יציעו אלטרנטיבה בריאה יותר לאורחים המבקשים
להקפיד על תזונתם.
 
הרשת נערכה ללמעלה מ- 20 סוגי מזון חדשים אשר נוספו לתפריט הארוחות של המלון.
על כל מנה יוצב שלט המדגיש את היתרונות הבריאותיים שלה.
 
לפי 4 סימנים
 
מנות עם נקודה אדומה- מסמלות מנות יותר עתירות סידן - סרדינים, חלב, טחינה, תאנים מיובשות (שקדים וכדומה).
 
מנות עם נקודה ירוקה – מסמלות מנות עם יותר מרכיבים תזונתיים . ירקות, קטניות (חומוס, סויה, עדשים), דגנים – בעיקר מלאים (לחם מלא, פסטה מלאה, אורז מלא).
 
מנות עם נקודה כחולה – מסמלות מנות בהן יש פחות סוכר . במזנון הבריאות יוגשו, עוגות, עוגיות, דגני בוקר .
 
מנות עם נקודה צהובה – מסמלות מנות בהן יש פחות שומן . חלב ומוצריו עד %5 שומן, סלטים ללא מיונז או שמן, ביצה קשה במקום חביתה.
 
תפריטים עם פירוט קלורי
התפריטים במסעדות הלובי ובשירות החדרים יציגו את המנות עם הערכים הקלוריים שלהם.
 
המידע הבריאותי יודגש לאורחים גם באמצעות הלוגו הייחודי של התכנית, שילוט בחדר האוכל המסביר את הקונספט במזנונים, שילוט לצד המנות ומידע על ה- Placement שעל השולחנות הערוכים.
 
טריות
לראשונה בתחום המלונאות בישראל – יוכנסו לתפריט עופות טריים (לא קפואים!) , ובחדרי האוכל יועמדו עמדות מיוחדות של חיתוך סלטים על המקום (כפי שנעשה היום ברשתות המזון המהיר).
בנוסף, יוחלפו מכונות הקפה במכונות קפה הפוך, כפי שמוצע כיום ברשתות הקפה בארץ.
 
לרשת מלונות פתאל כ- 5000 חדרי אירוח ב- 31 מלונות ברחבי הארץ, מהמותגים יו, מג'יק, הרודס, ולאונרדו